Top

Alina Delcaru

Spuneam intr-o postare anterioara ca productia de colagen a pielii se stopeaza complet dupa varsta de 30 de ani, iar prevenita procesului de imbatranire devine, la un moment dat, dupa varsta de 35-40 de ani insuficienta, asadar este timpul deja sa tratam semnele imbatranirii. 

Imbatranirea vizibila a pielii apare datorata faptului ca structura bastoanelor noastre de colagen se modifica din cauza milioanelor de flexari zilnice, razelor solare, a radicalilor liberi si efectiv, a uzurii continue.Ce este de facut in aceasa situatie? Trecem la arme! La propriu!

Suna dur, insa este o solutie foarte buna sa convingem pielea sa produca colagen propriu, asadar ii producem o trauma in mod controlat pentru ca ea sa isi reia functiile de regenereare activa, vindecare si reepitelizare.Cu alte cuvinte, singura modalitatea sa convingem corpul sa ne produca o piele noua este sa o ranim pe cea veche in mod controlat. Ranim pielea veche si crestem o piele noua! 

Doua variante cunoscute de stimulare a fibroblastilor sa produca din nou colagen sunt tratamentele care implica trauma controlata de tip intepaturi asa cum este microbeedelingul sau arsura, asa cum actioneaza laserul. 

Aceste tratamente se realizeaza de catre specialisti cu experienta, medici sau cosmetologi acreditati si implica un protocol post procedura care trebuie respectat riguros, pentru a avea rezultatele cele mai bune si riscuri zero.
Concluzia este ca nimic nu este bun sau rau in totalitate, ci totul depinde de curcumstante. Chiar si o rana poate avea beneficii majore, in contextul potrivit. Sa ne bucuram de piele! 

Post a Comment