Top

Alina Delcaru

Pielea buzelor si cea din jurul ochilor trebuie trata separat, in mod diferit de pielea tenului, intru-cat si structura ei este diferita de restul pielii de pe fata.

Pielea buzelor se exfoliaza puternic in mod natural si se deshidrateaza destul de rapid, asadar are nevoie de emoliere si hidratare intensiva, zilnica. Are avanatajul de a fi o piele neporoasa, deci ne putem face de cap si o putem emolia si hidratata cu uleiuri si grasimi cosmetice, deoarece ea nu produce cosuri. Daca uitam de ingrijire specifica pielii buzelor vom suferi neplaceri, vazand acele cojite uscate la suprafata, pete si chiar crestem sansele sa facem granule fordyce, care sunt inestetice. 

Un balsam de buze aplicat in fiecare seara zi dimineata, inainte de machiaj, face o treaba extraordinara, o exfoliere mecanica saptamanala si protectie solara zilnica ajuta incredibil! 

Pielea din jurul ochilor este o piele foarte sensibila, supusa multor flexiuni zilnice datorate clipitului, asadar este o piele care reflecta foarte devreme semnele de imbatranire.Nu se recoamanda sa o tratam cu toate acele substante exfoliante, datorita sensibilitatii si datorita faptului ca este deja o piele foarte subtire, asadar o vom trata cu o crema contur de ochi, special prevazuta pentru asta. 

Identifica ce tip de probleme are pielea din jurul ochilor tai si trateaza tintit:Riduri fine • retinoizi, vitamina A, peptideHiperpigmentare • niacinamide, vitamina A, arbutina, hidrochinona, acid azelaicPungi sub ochi • nu adauga niciodata acid hialuronic, deoarece acesta sustine hidratarea, iar pungile de sub ochi nu sunt altceva decat apa cumulata in tesutPentru aspecte generale • alege ingrediente tonice cum ar fi ceaiul verde, vitamina C, vitamina E

Eu, dupa varsta de 27 de ani am inceput sa ma orientez catre creme specificie AntiAging, care reduc ridurile fine si ingrediente tonice si reparatoare.

Post a Comment