Top

Alina Delcaru

Tu stii ce ar trebui sa ii oferi tenului tau pentru a te bucura de o piele cat mai frumoasa si sanatoasa? 

Este timpul sa te conectezi la el si sa intelegi ce iti transmite si astfel vei sti ce ai de facut pentru a-l face fericit! 
Tenul nostru este supus unor factori de stres destul de importanti, datorati nu numai poluarii, dar si produselor pe care le folosim atat pentru machiaj, cat si pentru demachiere, asadar, el are nevoie de ajutor pentru a-si recrea bariera hidrolipidica si pentru a evita sa intre in stare de alerta.

Ce inseamna stare de alerta? Uscaciune exagerata sau la polul opus exces de sebum, cosuri, comendoane si imprerfectiuni, rozacee si sensibilitate, sau chiar cuperoza, faptul ca ne inrosim imediat la stimuli mecanici sau de mediu, senzatie de texturat la atingere sau chiar hiperpigmentari, melasma si lentigine solare…

Cum ne revendicam pielea fina, hidtratata si stralucitoare?In primul rand, demachiaza si curata tenul corespunzator, astfel incat sa te asiguri ca ai indepartat toate reziduurile de machiaj.Separam termenul de demachere de cel de curatare, deoarece nu sunt sinonime. Demachierea iti permite sa desprinzi machiajul de pe ten, insa daca nu curatam demachiantul si reziduurile de machiaj cu apa si gel/spuma de curatare, acestea raman in continuare pe ten si tenul este in continuare sufocat, iar demachiantul poate actiona si asupra pielii. Sa nu uitam ca produsele pentru machiaj contin substante foarte puternice care se indeparteaza extrem de greu, deci, pentru a le descompune demachiantul este si el o substanta destul de puternica. Nu vrei ca el sa ramana pe ten. 
Curatarea se face atent, masand cu degetele, pentru a indeparta si reziduurile din sprancene si din zone mai curbate, cum ar fi aripile nasului. 

Intr-o postarea viitoare voi povesti cum trebuie sa abordam tratamentul tenului dupa aceasta demachere profunda care dezechilibreaza productia de sebum si bariera de protectie proprie pielii! 

Post a Comment