Top

Alina Delcaru

Cand ar trebui sa trecem la cremele antiaging?

Ne intrebam cand ar fi potrivit sa incepem sa folosim creme antiaging si nimeni nu raspunde la aceasta intrebare!

Raspunsul logic este o combinatie intre programarea noastra genetica si ritmul de aparitie a primelor semne si in functie de cele doua elemente impartim tratarea in doua etape, etapa de preventie si etapa de tratare activa. 

Pielea umana produce colagen pe parcursul copilariei si a vietii de tanar adult, insa aceasta productie de colagen se stopeaza in intregime intre 27-30 de ani. Acesta este momentul in care apare necesitatea de preventie.

Colagenul este o proteina care reprezinta “caramizile” din care este construita pielea noastra. Productia de colagen tip I si IV, care compun mare parte din structura pielii noastre, incepe sa se reduca de la varsta de 25 de ani, pana in jurul varstei de 27-30 de ani, cand se stopeaza in totalitate.

Aceste proteine au forma de bastonas, asadar din cauza formei si structurii lor nu se absorb in piele din niciun produs cu aplicare topica, adica nu le putem introduce din exterior. 

Pur si simplu, colagenul nu poate fi produs decat din interior, deci nu exista crema pe baza de colagen care sa infuzeze colagen in pielea noastra, ci doar ne ajuta la hidratare.

Drept urmare, de la varsta de 30 de ani ramanem cu bastonasele de colagen pe care le-am produs pana atunci, care sunt inca intregi, proaspete si frumoase, n-au fost inca “sifonate” de actiunea razelor solare sau de flexarea mecanica a fetei, insa am face bine sa le pastram cat mai mult timp asa. 

La varsta de 27-30 de ani incepe preventia, adica incetinirea procesului de imbatranire a pielii, iar o buna parte din aceasta preventie o reprezinta protectia solara, care tine sub control fotoagingul.Atunci cand deja preventia nu mai da rezultate incepem tratamentele antirid si tratarea petelor pigmentare, melasma si lentigine solare, despre care voi vorbi intr-o postare urmatoare. 

Post a Comment