Top

Alina Delcaru

Continuam INGRIJIREA PIELII si nu voi recomanda punctual produse, deoarece toata lumea va vinde produse si este degeaba daca nu stim cum se folosesc si ce rol au. 

Va voi vorbi despre protocolul de seara, care este cel mai important protocol de ingrijire s are un rol activ in mentinerea elsticitatii, hidratarii si tineretii pielii. 

Dupa demacherea si curatarea profunde despre care am mentionat in postarea anterioara, urmeaza sa aplicam produsele cu substante active, iar ordinea lor este de la cel mai fluid pana la cel mai dens. 

1. Toner • are rolul de a regla PH-ul pielii dupa curatarea agresiva si pregateste pielea sa absoarba in proportie cat mai mare substantele pe care le aplicam ulterior. Daca tot aplicam un produs pe fata ar fi ideal sa contina si o substanta benefica. Eu prefer tonerele cu acid salicilic este usor exfoliant si calmant si ma ajuta sa elimin puntele negre.

❗️eu am pielea groasa si acnee comedogenica, asadar pot folosi multe produse exfoliante, la pielea sensibila se recomanda variante de exfoliere mult mai blande. 

2. Serum • astept doua minute dupa toner,timp  in care imi spal mainile. Eu spal mainile dupa fiecare produs, pentru ca le ating ambalajele si deschid setarul cu mainile… asta e putin paranoia! Nu e obligatoriu sa faceti asta…De obicei, serumul il folosesc cu proprietati se exfoliere, cu combinatii de retinol sau peroxid de benzoil, acid glicolic, AHA, BHA, niacinamide, acid azalaic, extracte din plante. Daca ai tenul sensibil se recomanda sa alternezi serumul de exfoliere cu unul de regenerare, calmant, bogat in acizi grasi. Doua zile calmare, a treia zi exfoliere in functie de cum iti comunica tenul tau. Daca se sensibilizeaza si se iroseste puternic redu frecventa exfolierilor.

3. Crema • ultimul pas este unul de sigilare si emoliere. Se aplica tot la distanta de 2 minute, dupa ce pielea a absorbit serul. Prefer cremele cu ceramide, peptide, vitamina E, nu aplic seara vitamica C, deoarece nu este compatibila cu retinolul si sensibilizeaza puternic impreuna.Nu prea aplic nici produse pe baza de ulei, pentru ca majoritatea uleiurilor au efect comedogenic, adica imi blocheaza porii si fac alte cosuri pe sub piele…
Despre buze si ochi intr-o postare viitoare… am limita la caractere 

Post a Comment